Rozhovor s Petrou, Češkou pracující v Egyptě

Ahoj Petro, děkuji, že sis na mě udělala čas. Můžeš se našim čtenářům trochu představit?

Ahoj, děkuji za pozvání! Jmenuji se Petra, pracuji a žiji v Egyptě. Mám velkou výhodu, protože pracuji z domova pro českou firmu, což mi umožňuje žít v této fascinující zemi plné bohaté historie a úžasných lidí.

To zní úžasně! Jak ses dostala k tomu, že žiješ a pracuješ v Egyptě?

Všechno začalo před několika lety, když jsem byla poprvé v Egyptě na dovolené. Ta země mě úplně okouzlila. Po návratu do Česka jsem si uvědomila, že bych chtěla prozkoumat více, a nakonec jsem se rozhodla přestěhovat. Díky možnosti pracovat na dálku jsem mohla pokračovat ve své práci pro českou firmu, což mi umožnilo usadit se v Hurghadě.

Jak vypadá tvůj pracovní den v Hurghadě?

Můj pracovní den začíná brzy ráno, kdy mě probouzí jemný šum moře a zpěv ptáků. Po snídani se usadím na terase svého bytu s výhledem na Rudé moře a začnu pracovat. Komunikace s kolegy v Česku probíhá online. Díky moderním technologiím a podpoře mého týmu se mi daří všechno zvládat. Organizace pracovního dne je klíčová – mám své rituály, které mi pomáhají udržet produktivitu. Také se snažím být flexibilní a přizpůsobit se potřebám jak mého týmu, tak i mého života zde.

Chodíš k moři každý den?

Ne, to už dávno ne. Ale když chci, tak jedu na pláž a tam si užiji relax a pohodu. Někdy je skvělé jen tak vypnout a nasávat atmosféru.

Jaké jsou největší kulturní rozdíly mezi Českem a Egyptem, na které sis musela zvykat?

Jeden z největších rozdílů je určitě v tempu života. V Egyptě se věci často dějí pomaleji a lidé si více užívají přítomný okamžik. Když se s někým domluvíš, že se sejdete v určitý čas, tak bude mít stoprocentně zpoždění. Chvilku mi trvalo, než jsem si na to zvykla.

Jak často jezdíš do Čech?

Jezdím domů jednou za dva až tři měsíce za rodinou a do práce. Je to skvělý způsob, jak si udržet kontakt s rodinou a přáteli a také si budovat pracovní vztahy.

Máš nějaký zajímavý zážitek nebo příběh, který bys chtěla sdílet?

Jedním z nezapomenutelných zážitků byla svatba, na kterou jsem byla pozvána. Byla to oslava plná barev, hudby a tance, kde se sešly rodiny a přátelé. Byla to nádherná ukázka toho, jak lidé v Egyptě slaví život a své blízké.

A co láska a vztahy? Máš v Egyptě partnera?

Momentálně jsem sama. Mám mnoho přátel a známých, se kterými trávím čas, a naplno si užívám život v této úžasné zemi. Uvidíme, co přinese budoucnost, ale zatím jsem spokojená a šťastná tak, jak to je.

Co bys poradila ostatním ženám, které zvažují podobný krok – tedy žít a pracovat v zahraničí?

Určitě bych jim poradila, aby se nebály a šly do toho. Je důležité být otevřený novým zkušenostem a kulturám, a nebát se výzev. Zároveň je nezbytné mít stabilní pracovní základnu, která vám umožní udržet si jistotu v novém prostředí. Jsem si vědoma, že mám v tomto velkou výhodu.

Děkuji ti za krásný rozhovor. Přeji ti hodně štěstí a úspěchů v tvém dalším životě a práci v Egyptě!

Bylo mi potěšením sdílet svůj příběh.

Pokud máte jakékoliv otázky, neváhejte mě kontaktovat. knihy@blankasvobodogmail.com.

Blanka Svobodová
  • Dobrodružství v Hurghadě

    Stáhněte si a přečtěte příběh, který vás zavede za hranice běžného turismu a odhalí skrytá tajemství.

  • Nejnovější články
  • Kategorie